FAQ

Veel gestelde vragen.

Na 16 jaar Percament Percussion Events blijkt nog steeds hoe uitermate geschikt een percussieworkshop is voor welke gelegenheid of groep dan ook, daar waar samenspel en onderling plezier de hoofdmoot moeten vormen.

 

Vaak gestelde vragen zijn:

 

Voor welke leeftijd is de percussieworkshop geschikt?


IEDEREEN vanaf 8 tot 88 (en ouder!) krijgen wij in beweging.

Of het nu gaat over een bedrijf, een instelling, een vereniging of je eigen feest.Kinderen, jonger dan 6 jaar kunnen meedoen onder supervisie van ouderen.

 

Moet je muzikaal zijn aangelegd om mee te kunnen doen?

 

Dit is niet nodig: de instrumenten zijn vrij eenvoudig te bespelen en door de uitermate kiene opbouw van de partijen, alsmede de enthousiaste, positieve uitleg van Eugenie Teeuwen, kan het niet mis gaan!
Voor degenen met ervaring worden diverse uitdagingen aangeboden.
Op deze manier wordt elke workshop, ook bij eventuele herhaling, een activiteit om met veel plezier aan terug te denken. Lees hiervoor de recensies.

 

 

Op welk moment van de dag is een muziekworkshop het meest geschikt? 

 

Bij aanvang:

Als kennismakings activiteit voor een serieuze  brainstormbijeenkomst: even de neuzen dezelfde kant op en hetzelfde geldt voor een feest: de percussieworkshop vormt een geweldige toonzetter.

 

Als onderbreker:
De percussieworkshop functioneert ook zeer goed als ontdipper c.q. energizer na de lunch, gedurende een enerverende studiedag of congres.

 

Afsluiting: 

Wil je een congres of teamdag goed samen afsluiten met daarin eventueel de actuele thematiek verwerkt, dan is onze workshop eveneens zeer geschikt: even stoom afblazen; plezier met elkaar hebben en een gezamenlijke goede herinnering over houden.

 

Elke tijd van de dag als onderdeel van een bedrijfsuitje.

 

Kunnen deelnemers die, al dan niet tijdelijk, lichamelijk of geestelijk beperkt zijn, toch meedoen?


Voor mensen met beperkte lichamelijke of geestelijke mogelijkheden hebben we aangepaste middelen.

Mede door ruime ervaring in het creatief onderwijs is het zoeken naar oplossingen en aanpassingen voor ons een blijvende prettige uitdaging en zal iedereen zich op haar of zijn gemak voelen door de vakkundige en persoonlijke benadering.

  

Hoe lang duurt een percussieworkshop?


De tijd is afhankelijk van wat jij wilt bereiken en hoeveel tijd je ter beschikking hebt.

We hebben mogelijkheden vanaf 10 minuten tot een gehele dag.

 

De korte energizer duurt 10 tot 20 minuten en hierbij worden instrumenten gekozen die snel kunnen worden uitgedeeld en opgehaald. Het doel is een razendsnelle, energie opwekkende activiteit, geschikt voor de grotere groepen.

 

De meest gekozen workshop, die voor alle gelegenheden, groepsgroottes en tijden van de dag geschikt is en waarbij naar een eindresultaat wordt toegewerkt is Samen aan de Slag.

De duur van deze workshop bedraagt 60 tot 90 minuten.

 

Heb je meer tijd en budget tot je beschikking dan kun je Samen aan de Slag uitbreiden met andersoortige workshops, zoals Djembe, Bodypercussion, of het geheel aanvullen met meerstemmige zang. Dan bedraagt de tijdsduur 2 a 3 uur.

 

 

Wil je meer verdieping met je team dan hebben we een schitterend teambuildingprogramma: Rhythm Works, wat uniek genoemd mag worden. Dit programma kan worden ondersteund door trainers, maar is niet noodzakelijk. In overleg wordt een programma samengesteld.
Dit behelst een dagdeel.

 

Wil je iets zeer speciaals en op maat gemaakt?

Dat kan ook natuurlijk! Graag zelfs!

 

 

Er worden veel workshops aangeboden...waarom zouden we voor Percament Percussion Events moeten kiezen?

 

We zijn als een van de eersten gestart met het geven van percussieworkshops in Nederland. Dat maakt dat we naast veel en brede ervaring ook origineel zijn: als pionier hebben we veel zelf uit moeten zoeken, ontwikkelen en ervaren.
Zowel de inhoud van de workshops als de uitvoering zijn oorspronkelijk.

 

We hebben een enorme ervaring met diverse bedrijven en hun culturen, zowel in binnen en buitenland, met locaties, met beperkingen en vooral...met mensen.

Dat maakt dat we snel kunnen acteren in onverwachte situaties, zowel bij de voorbereidingen als tijdens de workshop.

 

Wij zorgen zelf voor de aanvoer en opbouw van de instrumenten, dus bij normale omstandigheden is hulp niet noodzakelijk.

 

We beschikken over professionele en mooi uitziende instrumenten uit diverse culturen.

We zorgen voor eigen microfoon en geluidsinstallatie indien nodig, alsmede lichtarmaturen en decor, zodat van elke saaie ruimte een studiosfeer gemaakt kan worden.

 

We zorgen ervoor dat iedereen zich comfortabel voelt, niets moet, (bijna) alles mag!

 

 

Naast professionaliteit is er veel ruimte voor PLEZIER!